Cum consumăm scorțișoara Cassia

Cum consumăm scorțișoara Cassia

Așa cum probabil știi, există 2 varietăți de scorțișoară.

Una provine din Sri Lanka și este denumită scorțișoara de Ceylon (Cinnamomum Zeylanicum sau Cinnamomum Verum) și este considerată de către multe persoane „adevărata scorțișoară”.

Celălalt tip de scorțișoară, Cassia (Cinnamomum Cassia sau Cinnamomum aromaticum) este scorțișoara comună. Provine din China și este cea care se găsește de regulă în supermarketuri. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 4,00 din 5)
Se încarcă...

Scorțișoara Ceylon și proprietățile sale

Scorțișoara Ceylon și proprietățile sale

A spus cineva scorțișoară? 🙂

Avem 2 tipuri de scorțișoară, Ceylon și Cassia

Dacă ai fost curios să verifici de unde provine scorțișoara pe care o cumperi, cu siguranță ai observat un lucru interesant. Și anume că există 2 mari varietăți de scorțișoară, una chinezească și una din Sri Lanka. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 4,00 din 5)
Se încarcă...

Turmericul și proprietățile sale

Turmericul și proprietățile sale

Ce este turmericul?

Turmericul este o pudră galben-portocalie (sursă foto: (1)).

Este folosit ca și condiment la prepararea mâncărurilor asiatice, fiind un ingredient de bază al sosului curry. Tradițional, mai este folosit și ca și colorant alimentar natural. De aceea vă recomand să aveți grijă ce faceți cu pasta de turmeric. Eu m-am chinuit puțin să o scot de pe mobila din bucătărie :).

Se obține din rădăcina de turmeric, plantă înrudită cu ghimbirul. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...