Beneficiile branzei de oaie

Beneficiile branzei de oaie

Obtinerea branzei

Branza este un produs lactat obtinut prin coagularea proteinelor din lapte, in special a cazeinei. Coagularea este produsa de catre o enzima numita cheag. Se gaseste in stomacul viteilor, dar in prezent se folosesesc si inlocuitori microbiologici, produsi in laborator.

Exista mai multe tipuri de branza, in functie de laptele folosit. Tipul laptelui folosit influenteaza calitatea branzei obtinuta.

Laptele de oaie are o valoare nutritionala mare. Aceasta se regaseste si in branza produsa din laptele de oaie. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (3 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Despre vitamina D

Despre vitamina D

Vitamina D face parte din categoria vitaminelor liposolubile si este totodata si hormon, deoarece in conditii adecvate are loc sinteza in organism in timpul expunerii la soare, iar necesarul din alimente apare doar atunci cand nu exista suficienta expunere la lumina. Actioneaza ca si hormon steroidian.

Provine din dehidrocolesterol si ergosterol. Dehidrocolesterolul este un sterol de origine animala care sub influenta radiatiilor UV se transforma in colecalciferol, denumit si vitamina D3. Ergosterolul provine din plante si formeaza, tot sub influenta radiatiilor UV, ergocalciferolul sau vitamina D2. Cele doua, D3 si D2 au aceeasi activitate vitaminica.

Necesar Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Despre magneziu

Despre magneziu

Magneziul este un mineral esential din care corpul detine aproximativ 1000 mmol. Se gaseste predominant intracelular. 65% din cantitatea de magneziu din corp se afla in os, restul fiind egal distribuit in muschi si alte tesuturi. O parte din cantitatea de la nivelul osului constituie rezerva organismului de magneziu ce poate fi mobilizata la nevoie.

Necesarul de magneziu

Difera in functie de varsta si sex. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (1 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...