Șnițele keto – în 4 feluri, care e cel mai bun?

Scris de : | 0 Comentarii | La : April 2, 2020 | Categorie : Articole și noutăți

Așa cum probabil știți, făina de grâu nu se numără printre alimentele consumate în keto și low-carb. Iar dacă vrem să preparăm un șnițel keto, va trebui să o lăsăm deoparte și să împrovizăm. Însă vrem, cu siguranță, să iasă ceva gustos, așa că e nevoie să găsim făina cea mai potrivită.

De aceea, eu m-am pus pe testat. Am folosit diferite tipuri de făină low-carb pentru a găsi cel mai gustos șnițel keto.

Haideți să o luăm cu începutul.

Ce carne folosim?

Eu folosesc cel mai des pentru șnițele, carnea de pui sau de porc.

Cu ce grăsime gătim?

La cuptor, pulverizând puțin ulei de cocos.

La prăjit (ține cont de faptul că adaugă mai multe calorii), o grăsime rezistentă la temperaturi crescute (punctul de fum crescut), precum uleiul de cocos sau banala untură.

Crusta – aici se “complică” lucrurile

Pentru a prepara șnițele keto, păstrăm oul bătut și folosim o făină cu puțini carbohidrați.

Citește aici despre FĂINURI PERMISE ÎN LOW-CARB ȘI KETO.

Aici am făcut șnițele cu diverse făinuri, pentru a face o comparație între ele. Da, le-am făcut pe toate în aceeași zi. 🙂 Vedeți mai jos ce a ieșit.

1.Cu făină de cocos

Rezultat: Gust decent.

O variantă interesantă, însă crusta capătă de la făina de cocos un gust ușor dulce. Nu o voi păstra ca și primă alegere pentru șnițele keto, ci mai degrabă va fi o variantă de rezervă și salvez făina de cocos pentru deserturi.

2.Cu făină de in auriu

Rezultat: gust bun.

Mi-a plăcut gustul șnițelului cu făină de in auriu (nu am testat și cu in obișnuit, cele de culoare maro). Un avantaj este costul mai mic al semințelor.

3.Cu făină de migdale

Rezultat: gust foarte bun.

Șnițelele cu făină de migdale (migdale măcinate, cu coajă sau nu) sunt foarte apropiate de șnițelele clasice. Au un gust foarte bun, aș zice chiar îmbunătățit față de cele clasice. Ai mei le adoră. Câștigător.

4.Cu făină fără carbohidrați Szafi

Rezultat: gust foarte bun.

Șnițelele cu făina Szafi sunt foarte apropiate de șnițelele făcute cu făină de grâu, ca și gust și textură. Și pe deasupra, au un conținut infim de carbohidrați. Așadar, un al doilea câștigător.

Acum e rândul tău, care îți este preferatul?

Share This Post!

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.