3 cărți care îți vor schimba percepția despre zahărul adăugat

Scris de : | 0 Comentarii | La : June 12, 2019 | Categorie : CARTI/FILME/RESURSE

Totul cu moderație?

Ei bine, atunci când vine vorba despre zahăr, cantitatea moderată ar putea fi mai mică decât credeai.

Am pregătit o listă cu cărți interesante și provocatoare pe acest subiect, apărute nu de mult și în librăriile noastre. Scopul nostru este de a face alegeri alimentare conștiente și potrivite, pentru a fi în cea mai bună formă.

1.”Zahărul, mai periculos decât cocaina?”, o experiență interesantă.

Daniele decide să facă un experiment prin care îi uimește pe toți. Deși este o adevărată gurmandă, iubește să gătească și adoră mâncarea, ea simte nevoia unei schimbări în stilul său de viață.

Experiența Danielei și schimbările observate odată cu eliminarea zahărului sunt întărite de știință și de studii pe care are grijă să le menționeze în carte.

Este un amestec reușit între relatarea experienței personale, explicații pe înțeles și cum să faci să renunți la zahărul rafinat fără să îți faci viața un calvar și fără să trăiești în izolare. 🙂

Recunosc că m-am regăsit și eu în câteva pasaje.

Ce poți afla din această carte?

  • cu ce efecte pentru sănătate vine renunțarea la zahăr
  • care sunt diferitele forme de zahăr și care e diferența dintre ele

Unde poți găsi cartea: Libris, Elefant, Cărturești.

2.Ce se știa despre zahăr încă din anii 70`

“Cum ucide zahărul” este cartea la care face referință dr. Robert Lustig în prezentarea sa excepțională “Sugar the bitter truth“.

Nutriționist și fiziolog, John Yudkin s-a dedicat cercetării asupra zahărului rafinat. Ipotezele sale despre pericolul zahărului în exces sunt astăzi confirmate științific, chiar dacă ne-a luat ceva vreme.

El a încercat să prevină lumea cu privire la efectele dăunătoare pentru sănătate, date de consumul în creștere de zahăr. Dar la vremea aceea, experții erau preocupați mai mult de ipoteza grăsimilor ca și factor declanșator al bolilor de inimă, acordând puțină atenție zahărului și a descoperirilor lui Yudkin.

John Yudkin înclina pentru o alimentație săracă în carbohidrați și bogată în substanțe nutritive.

Ce poți afla din această carte:

  • adevăruri cunoscute despre zahăr, dar acceptate doar recent
  • cum să ai o alimentație corespunzătoare și cât mai hrănitoare, pentru a fi în cea mai bună formă.

Unde poți găsi cartea: Libris, Elefant, Cărturești.

3.Cum să găsești ușor motivație

Eliminarea zahărului din alimentație nu e cel mai ușor lucru de făcut. Asta deoarece se găsește adăugat în multe produse (uneori sub alte denumiri) și în al doilea rând pentru că este adictiv.

După ce Allen Carr a scris o carte pentru a ajuta lumea să renunțe la tutun, a venit rândul să vorbească și despre dependența de carbohidrații răi și cum să scapi de ea ușor.

Fără frustrări și fără regrete.

Unde poți găsi cartea: Libris, Elefant, Cărturești.

Share This Post!

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.