10 iun. Cum se consumă corect pastele konjac
Pastele konjac sunt făcute din planta de konjac, mai precis din rădăcina acestei plante, măcinată și făcute sub diverse forme: spaghete, tăiței (noodles), fettucine și chiar orez.
Aproape zero calorii și zero conținut de carbohidrați
Pastele konjac sunt sărace în carbohidrați și au de asemenea un conținut foarte scăzut de calorii.
Sunt alcătuite în cea mai mare parte din apă, câteva grame de fibre și urme de proteine și grăsimi. Per 100g pastele konjac conțin o cantitate neglijabilă de calorii și carbohidrați, fiind potrivite pentru alimentația low-carb.
Avantajele pastelor konjac
-deoarece nu sunt făcute din făină de cereale, pastele konjac sunt potrivite pentru alimentația fără gluten și low-carb sau keto.
-pastele konjac sunt foarte sărace în calorii, de aceea contribuie la scăderea numărului total de calorii al mâncării în care sunt adăugate.
-promovează sațietate pentru mai multe ore, ele fiind alcătuite din fibre solubile. Acestea absorb apa (este important să le consumăm cu suficientă apă!) și își măresc volumul în stomac, astfel senzație de sațietate.
-prelungesc timpul de digestie, contribuind și în acest fel la senzația de sațietate.
-scad absorbția carbohidraților și îmbunătățesc răspunsul glicemic (reduce spike-ul de insulină)
-reduce absorbția grăsimilor și a proteinelor, acest lucru fiind util doar în cazul unui aport excesiv de calorii.
Dezavantajele pastelor konjac
-deoarece sunt alcătuite în principal din fibre, pot cauza neplăceri abdominale minore, cum ar fi balonare, gaze și mai rar diaree. În aceste cazuri este recomandată micșorarea porției.
-pot reduce biodisponibilitatea medicamentelor orale. În cazul în care se consumă anumite medicamente, se recomandă ca acestea să fie luate cu 1-4 ore înainte sau după masă.
-poate apărea constipația, în cazul în care nu se consumă cu suficientă apă.
-nu conțin nutrienți, doar fibre (glucomanan). Baza alimentației constă în general din alimente dense din punct de vedere nutritiv, precum ouăle, legumele, carnea, verdețuri, brânză, avocado, pește, fructe de pădure etc. Pastele konjac reprezintă un răsfăț ocazional, consumate alături de aceste alimente.
Tipuri de paste konjac
Pastele konjac în funcție de forma lor, pot fi sub formă de noodles, spaghete, fettucine, penne sau orez. După forma lor se poate alege cel mai bine rețetele la care se potrivesc cel mai bine.
Pe lângă paste mai există și pudra sau ce poate fi folosit ca și înlocuitor pentru , ca și agent de îngroșare.
Cum se gătesc pastele konjac
Paste konjac se găsesc într-o pungă cu lichid, ce ajută la conservarea lor. Acest lichid poate avea un miros ușor ciudat la deschiderea pungii. Nu-ți face griji, acesta însă va dispărea după clătire.
La majoritatea pastelor konjac, eticheta sugerează faptul că pot fi servite imediat după clătire, alături de sosul preferat. Totuși, eu personal consider că sunt mai gustoase atunci când sunt gătite alături de alte alimente, de la care vor împrumuta gustul. Desigur, asta cere puțin mai mult timp, dar nu este necesar să alegem o rețetă foarte complicată.
Pași pentru gătire
1.se rupe punga și se aruncă lichidul în care stau pastele
2.se clătesc foarte bine cu apă rece
3.se pun la fiert pentru 2-3 minute (opțional)
4.se scurg de apă și se gătesc comform rețetei alese
Ce gust au pastele konjac
Pentru a savura pastele konjac, este nevoie să avem așteptări realiste. Gustul nu este identic cu cel al pastelor obișnuite. Nici nu ar avea cum, deoarece sunt făcute din alimente total diferite, vă amintiți?
Avantajul pastelor konjac este faptul că imită pastele obișnuite ca și forma. Iar gustul este influențat în cea mai mare măsură de sosul și ingredientele împreună cu care le combinăm.
Alege să le combini cu un sos gustos și vor ieși foarte bine. Aici e toată știința.
Și nu în ultimul rând, nu cred că e cazul să îți faci griji pentru caloriile din sos, pentru că deja ai economisit aprox 350 de kcal, doar înlocuind pastele obișnuite cu cele konjac.
Unde se găsesc pastele konjac
De regulă, poți cumpăra pastele konjac din următoarele locuri:
-de la magazinele specializate (bio-naturiste)
-online, la magazinele de profil.
Rețete low-carb cu pastele konjac
După forma pastelor, se pot reproduce rețetele sosurilor clasice de paste, cu mici modificări în funcție de alimentația ta.
Pentru inspirație, îți recomand să arunci o privire la rețetele low-carb existente pe site:
–Orez konjac cu piept de pui și sparanghel.
-Spaghete konjac cu sos carbonara.
-Paste cu ciuperci și piept de pui.
Pastele konjac te ajută să eviți făina de grâu (ce conține gluten și este bogată în carbohidrați) și să te bucuri de o porție de paste alături de un sos gustos.
Cris A
Posted at 19:18h, 13 augustPastele din konjac Better than foods (noodles, spaghetti si rice)se pot gati direct, nu au mirosul acela specific celor care sunt ambalate in punga cu apa. De cand le-am descoperit, nu mai gatesc cu cele in apa. Nu mai necesita fierbere inainte sau gatit in sosul ales, ca sa capete gustul. Si textura este cu totul alta, chiar ca a pastelor normale. Cele in apa nu prea merg in budinci la cuptor, se subtiaza si se intaresc, parca ar fi gumate.
https://betterthanfoods.com/collections
Se gasesc la magazinele Mega Image cu bio corner, la Farmacia Tei sau online..