Am testat aplicația ActivityTracker creată de un român

Am testat aplicația ActivityTracker creată de un român

Faptul că sunt un mare fan al alimentației sănătoase cred că majoritatea o știți deja. Astăzi vă propun să discutăm și despre mișcare, care este de asemenea o componentă importantă într-un stil de viață sănătos.

De câteva săptămâni încoace am avut ocazia să testez ActivityTracker în versiunea Pro, aplicație creată de un român, Cosmin Unguru.

ActivityTracker este o aplicație ce îți măsoară numărul de pași făcuți zilnic, distanța parcursă, timpul din zi în care ai fost activ și caloriile consumate pe baza profilului personal. Rolul aplicației este de a te încuraja să fii mai activ.

În cele ce urmează, am să îți spun de ce această aplicație mi se pare o idee bună.

În primul rând, cum ne ajută mersul pe jos?

Mersul pe jos este unul dintre cele mai simple moduri de a fi mai activi zilnic. Este ceea ce omul face de multă, multă vreme.

Din punctul meu de vedere, mersul este o activitate relaxantă, aflată la îndemâna tuturor. Nu te costă nimic să ieși la o plimbare, în schimb beneficiile se văd numaidecât în timp, lucru susținut și de studii științifice.

O plimbare mi se pare întotdeauna relaxantă și bine venită, să nu mai spun de momentele când mă aflu într-un oraș nou. Îmi face plăcere să îl explorez din plimbare o zi întreagă, fără să mă gândesc măcar la oboseală, poate doar la pauze de cafea. 🙂

Iar când am de scris și simt că îmi vine greu să aleg cuvintele, plimbarea e felul meu preferat de a regăsi inspirația. Iar aceasta nu este doar părerea mea, mersul chiar stimulează creativitatea (1).

Beneficiile mersului pe jos, mai mult decât relaxare

Deoarece este o activitate foarte simplă, tindem să subestimăm efectele benefice ale mersului.

De la relaxare și până la scăderea în greutate și scăderea riscului dezvoltării unor patologii, mersul frecvent pe jos, chiar și pe distanțe scurte, nu ar trebui să fie considerat opțional.

1. Îmbunățățește dispoziția

Este bine dovedit științific că efortul fizic, inclusiv cel de intensitate redusă precum mersul pe jos stimulează circulația sângelui la nivelul creierului, ajutând la reducerea stresului, anxietății și a depresiei (2).

Mersul pe jos îmbunătățește dispoziția și dă o stare de bine.

2. Îmbunătățește digestia

Statul în picioare și mai ales mersul are efecte pozitive asupra digestiei, stimulând viteza tranzitul intestinal (3).

3. Te ajută să arzi grăsime

Obiceiul de a merge pe jos te ajută arzi mai multe calorii în timpul zilei. Numărul de calorii consumate depinde, printre altele, de distanța pe care o parcurgi, de ritmul de mers și de înclinația terenului parcurs.

Și mai eficient, mersul pe jos te poate ajuta să slăbești și prin îmbunătățirea sensibilității la insulina, corelată cu pierderea de grăsime din jurul taliei (4, 5 ). Bineînțeles, alături de o alimentație adecvată, săracă în zahăr și grăsimi nesănătoase.

4. Mersul este bun pentru inimă

Chiar și 30 de minute de mers pe jos timp de 5 zile pe săptămână ne ajută să reducem riscul apariției bolilor de inimă.

Iar cu cât distanța și timpul de mers cresc, cu atât este mai bine pentru o inimă sănătoasă și pentru a crește rezistența la efort (6).

5. Oase mai puternice și articulații sănătoase

Activitățile fizice ușoare precum mersul ajută la păstrarea unei mineralizări osoase optime și mușchi puternici (7) .

Mișcarea din timpul mersului ajută la lubrifierea articulațiilor, putând astfel să evităm durerile articulare cauzate de sedentarism (8).

Așadar, o motivație în plus pentru a merge mai des pe jos este chiar binevenită.

Setează-ți un obiectiv zilnic de mers pe jos.

Cum funcționează aplicația?

ActivityTracker este o aplicație de fitness ce îți măsoară activitatea fizică zilnică, fără a avea nevoie de o brățară sau de alte accesorii.

Practic, ceea ce face este să țină evidența numărului de pași făcuți zilnic, distanța parcursă și durata de timp cât am fost activi.

De asemenea afișează o estimare a numărului de calorii consumate pe parcursul zilei, calculate cu ajutorul profilului fiecărui utilizator (sex, înălțime, greutate).

Interfața este simplă, permițându-ți să te focusezi pe obiectivele tale principale.



Cu ajutorul ei poți să vezi activitatea ta zilnică și comparativ cu celelalte zile. Categoric te vei simți mândru de cât de activ ai fost în unele zile și uneori vei vrea să recuperezi zilele în care nu ai fost foarte activ (cum e și cazul meu aici, screenshotul e făcut în zilele trecute, de concediu).

În ceea ce priveste utilizarea aplicației pe telefon, un avantaj este faptul că nu consumă din baterie, spre deosebire de alte aplicații de acest tip. M-am întrebat și eu cum reușește acest lucru și am aflat că ActivityTraker folosește procesorul de mișcare integrat al telefonului, în locul GPS-ului. În felul acesta, utilizarea aplicației nu va afecta durata bateriei telefonului tău.

Aplicația se poate descărca gratuit din AppStore, variantă pentru iPhone care are deja peste 100.000 de utilizatori activi lunar și o notă de 4,7 (maximul fiind 5) din aproape 17.000 de evaluări.

Și recent a fost lansată și varianta pentru Android, pe care o folosesc și eu.

Până acum, aplicația este cel mai populară în Statele Unite, majoritatea utilizatorilor provenind de acolo (este disponibilă în română, engleză, precum și alte limbi). Dar treptat parcă prindem și noi din ce în ce mai mult interes pentru astfel de accesorii.

În încheiere, Activity Tracker mi se pare a fi o aplicație util de avut în telefon, care te motivează să fii mai activ și prin asta mai sănătos, inspirat și poate și mai vesel.

Tu câți pași faci într-o zi obișnuită?

2 Comments
  • O femeie
    Posted at 06:48h, 22 ianuarie Răspunde

    eu fac 6mii de cand ies pe usi. Nu tin tel in casa si nici in birou – e in poseta, deci masoara doar mersul posetei. NU fac de ajuns,dar in weekend si vacante ajung si la 15 20 mii..

    • Denisa
      Posted at 17:14h, 25 februarie Răspunde

      Mie mi se pare foarte bine. Te si vedeam sa mergi mult pe jos, vazand ca iti place si gradinaritul si sa faci lucruri de mana.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.