03 dec. Selecție de retețe low-carb pentru Crăciun [2018]
Am intrat în cea mai frumoasă și aglomerată lună, Decembrie. Ceea ce înseamnă că ne pregătim intens pentru perioada Crăciunului.
Și pe lângă toate cântecele tradiționale pe care le vom auzi în luna aceasta, ne vom gândi și la cadouri pentru cei dragi și…la ce vom servi bun la masa de Crăciun.
De aceea, pentru a-ți ușura munca, m-am hotărât să vin cu câteva idei delicioase și sănătoase, keto-friendly, potrivite pentru masa de Crăciun.
Aperitive și gustări
Tartele și budincile cu brânză sunt întotdeaună o idee bună, deoarece sunt rapid de făcut și delicioase.
Salatelor clasice cu maioneză nu le vom duce dorul, pentru că sunt permise în regimul low-carb. Trebuie doar alegem legumele potrivite.
Salată de ciuperci cu maioneză
Pe platoul cu aperitive, își găsesc locul și crochetele de pește și de legume.
Iar ouăle umplute, fie că vorbim despre varianta tradițională sau una reinventată, sunt o rețetă care nu se demodează.
Ouă umplute -varianta clasică
Ouă umplute – cu avocado
Pâine, biscuiți și sărățele
Lângă gustări sau paste tartinabile, se poate asocia pâinea low-carb preferată. Poate să fie una mai pufoasă (chiar și prăjită) sau chifle.
Iar dacă preferi pâinea crocantă:
Pâine crocantă cu cașcaval și semințe
Și să nu uităm de sărățele, una dintre gustările sărate preferate ale mele.
Biscuiți sărați cu făină de migdale
Fel principal și friptură
În ceea ce privește felul principal, cel mai simplu este să păstrăm lucrurile…simple. Preparatele noastre tradiționale precum cârnații, piftia, friptura de porc sunt exemple de preparate care se pot consuma și în alimentația low-carb. Așadar, nu va fi deloc greu să ne bucurăm de o masă tradițională și low-carb în același timp.
O salată este întotdeauna bine-venită, lângă friptură sau ca fel principal dacă este suficient de sățioasă.
Pentru cei care preferați peștele în locul cărnii de porc:
Iar pentru cine dorește să se aventureze și să adapteze și alte preparate tradiționale, ne-am gândit la șnițel și la sarmale fără orez.
Și bineînțeles, să nu uităm că aici putem să încadrăm și o porție din tradiționala noastră ciorbă de burtă.
Ciorbă de burtă – rețeta clasică
Desert
Vestea proastă este că niciun dintre deserturile tradiționale nu se încadrează în principiile low-carb, deoarece majoritatea conțin zahăr sau alți îndulcitori ce influențează glicemia, alături de alte ingrediente necomforme.
Iaar vestea bună este că putem să preparăm deserturi low-carb savuroase, care să impresioneze chiar și pe cel mai sceptic musafir.
Kinder delice – folosind îndulcitor low-carb
Tort de ciocolată – la cererea publicului 🙂
Din categoria deserturi tradiționale:
Pentru pofticioșii de ciocolată:
Ciocolată caldă – nu se poate fără 🙂
Și încă o dată clasica turtă dulce, pe care eu o prepar de cum începe luna decembrie.
Turtă dulce – varianta mea
Turtă dulce – varianta Nataliei
Turtă dulce – varianta Mădălinei
Tu ce ai mai adăuga la lista asta?
Mai avem puțin de asteptat până la Crăciun, dar cred că perioada de pregătiri dinaintea Sărbătorilor este la fel de magică.
Îți doresc un Decembrie plin de bucurii!
O femeie
Posted at 23:42h, 05 decembrieEu peste, mult peste, si legume cruditati. Asta ne place, asta voi face.
Denisa
Posted at 17:00h, 07 decembrieImi place cum suna!
Organics Food
Posted at 03:36h, 11 noiembrieArata bestial. Chiar imi place! Cel putin coastele…mmmm
Denisa
Posted at 10:09h, 11 noiembrieMa bucur!