Selecție de retețe low-carb pentru Crăciun

Scris de : | 2 Comentarii | La : December 3, 2018 | Categorie : CE SE MANANCA

Am intrat în luna decembrie, ceea ce înseamnă că ne pregătim intens pentru perioada Crăciunului.

Și pe lângă toate cântecele tradiționale pe care le vom auzi în luna aceasta, ne vom gândi și la cadouri pentru cei dragi și…la ce vom servi bun la masa de Crăciun. 

De aceea m-am hotărât să vin cu câteva idei delicioase potrivite pentru masa de Crăciun, pentru a ușura munca celor care doresc să mănânce low-carb, fără a renunța la plăcerea gustului.

   

Aperitive și gustări

Tartele și budincile cu brânză sunt întotdeaună o idee bună, deoarece sunt rapid de făcut și delicioase.

Budincă de broccoli cu brânză

Tartă cu somon

Salatelor clasice cu maioneză nu le vom duce dorul, pentru că sunt permise în regimul low-carb. Trebuie doar alegem legumele potrivite. 

Salată de ciuperci cu maioneză

Salată de ouă

Pe platoul cu aperitive, își găsesc locul și crochetele de pește și de legume.

Crochete în crustă de migdale

Stick-uri de vinete la cuptor

Iar ouăle umplute, fie că vorbim despre varianta tradițională sau una reinventată, sunt o rețetă care nu se demodează.

Ouă umplute -varianta clasică

Ouă umplute – cu avocado

   

Pâine, biscuiți și sărățele

   

Lângă gustări sau paste tartinabile, se poate asocia pâinea low-carb preferată. Poate să fie una mai pufoasă (chiar și prăjită) sau chifle.

Pâine cu rozmarin

Chifle keto

Iar dacă preferi pâinea crocantă:

Crackersi crocanți cu semințe 

Pâine crocantă cu cașcaval și semințe

Crackerși cu susan

Și să nu uităm de sărățele, una dintre gustările sărate preferate ale mele.  

Biscuiți sărați cu făină de migdale

Sărățele cu mac

  

Fel principal și friptură

   

În ceea ce privește felul principal, cel mai simplu este să păstrăm lucrurile…simple. Preparatele noastre tradiționale precum cârnații, piftia, friptura de porc sunt exemple de preparate care se pot consuma și în alimentația low-carb. Așadar, nu va fi deloc greu să ne bucurăm de o masă tradițională și low-carb în același timp. 

Friptură gătită lent 

O salată este întotdeauna bine-venită, lângă friptură sau ca fel principal dacă este suficient de sățioasă.

Salata cu carpaccio de ton 

Pentru cei care preferați peștele în locul cărnii de porc:

Somon la grătar cu legume

Iar pentru cine dorește să se aventureze și să adapteze și alte preparate tradiționale, ne-am gândit la șnițel și la sarmale fără orez.

Snitel de pui

Sarmale în foi de vită

Și bineînțeles, să nu uităm că aici putem să încadrăm și o porție din tradiționala noastră ciorbă de burtă. 

Ciorbă de burtă – rețeta clasică

  

Desert

Vestea proastă este că niciun dintre deserturile tradiționale nu se încadrează în principiile low-carb, deoarece majoritatea conțin zahăr sau alți îndulcitori ce influențează glicemia, alături de alte ingrediente necomforme. 

Iaar vestea bună este că putem să preparăm deserturi low-carb savuroase, care să impresioneze chiar și pe cel mai sceptic musafir. 

  

Kinder delice – folosind îndulcitor low-carb

Cheesecake keto

Tort de ciocolată – la cererea publicului 🙂

Din categoria deserturi tradiționale:

Cozonac 

Chec

Pentru pofticioșii de ciocolată:

Ciocolată caldă – nu se poate fără 🙂

Mousse de ciocolată

Și încă o dată clasica turtă dulce, pe care eu o prepar de cum începe luna decembrie.

Turtă dulce – varianta mea 

Turtă dulce – varianta Nataliei

Turtă dulce – varianta Mădălinei

Tu ce ai mai adăuga la lista asta?

Mai avem puțin de asteptat până la Crăciun, dar cred că perioada de dinaintea sărbătorilor este cel puțin la fel de frumoasă ca și sărbătoarea în sine. 

Un Decembrie plin de bucurii!

Comments (2)

  1. posted by O femeie on December 5, 2018

    Eu peste, mult peste, si legume cruditati. Asta ne place, asta voi face.

      Reply
    • posted by Denisa on December 7, 2018

      Imi place cum suna!

        Reply

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.