Loader

Diferența dintre fructe și legume

Scris de : | 0 Comentarii | La : September 28, 2017 | Categorie : Stil de viata sanatos

Ești surprins să afli că roșia și vinetele sunt de fapt fructe? Iar rubarba, deși are gust dulceag este o legumă? Dar să vedem prin ce diferă mai exact o legumă de un fruct.

Din punct de vedere botanic,

Numim fruct tot ceea ce se dezvoltă din floarea unei plante. În schimb, legumele provin din toate celelalte părți ale plantei, fie că este vorba despre tulpină, frunze sau rădăcină. După acest criteriu, dovleacul, roșiile, ardeiul sunt de fapt fructe. Iar rădăcinoase (precum sfecla, morcovul, cartoful), frunze (spanac, salată verde) și tulpini (țelina, broccoli) sunt considerate legume.

În bucătărie,

Parcă lucrurile stau altfel. Avem tendința de a numi legume toate acele vegetale care deși din punct de vedere botanic sunt fructe, nu au gust dulce. Astfel avem roșiile, mazărea, sau fasolea, care trec drept legume în limbajul nostru curent, dar sunt de fapt fructe (1).

Așadar, care sunt fructe și care sunt legume, în adevăratul sens al cuvântului?

Adevărul este că, indiferent dacă le numim fructe sau legume, ele sunt foarte gustoase și sănătoase și merită introduse în alimentația noastră de zi cu zi. Acest lucru este recomandat în special pentru cele mai sărace în carbohidrați (2), cum sunt roșiile, broccoli, varza, sparanghelul etc.

Surse:

  1. iflscience.com
  2. Nutrition & Metabolism

 

Save

Save

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.