Cum sa prepari o salata de vinete delicioasa si sanatoasa

Sezonul vinetelor a sosit. Și ce putem să gătim mai bun din ele decât o salată gustoasă și tradițională? Mie îmi amintește de copilărie, deoarece e una dintre primele preparate pe care am învățat să le fac.

Dar vrem o salată sănătoasă, așa că trebuie să avem grijă la ingrediente. Nici vorbă să folosim o maioneză din comerț, iar vinetele ar fi bine să le luăm proaspete și să le coacem noi.

Ingrediente (4 porții)

  • 2 vinete medii
  • maioneză (pentru care am mers pe varianta clasică: un gălbunuș de ou, o lg de muștar, ulei de măsline)
  • o ceapă mică
  • condimente

Mod de preparare:

  1. Pune vinetele într-o tigaie la cuptor la o temperatură medie. Nu uita să le înțepi puțin înainte pentru a te asigura că nu își fac de cap și că nu ai ce curăța după aceea 🙂 . Aproximativ într-o jumătate de oră ar trebui să fie coapte, dar asta depinde și de puterea cuptorului.
  2. După le-ai scos și s-au răcit, curăță-le și toacă-le mărunt. La fel și ceapa.
  3. Prepară maioneza.
  4. Acum avem vinetele și ceapa tocate, maioneza proaspăt preparată și alături condimentele. Amestecă-le pe toate și ai o salată sănătoasă, gustoasă și sațioasă.

În plus, nu trebuie să te gândești automat la pâine când spunem salată de vinete. Poți însă să încerci varianta de pâine sănătoasă, oopsie, dacă ești nostalgică după pâine. Sau poți pur și simplu să o servești cu niște roșii (obligatorii la acest preparat) și cu bacon prăjit în unt. Eu am ales varianta din urmă.

Poftă bună!

Save

Save

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (6 voturi pana acum cu o medie de: 4,33 din 5)
Se încarcă...

Adaugă un comentariu