Cupcakes low-carb cu unt de arahide și ciocolată

În ultimele zile m-am tot jucat prin bucătărie încercând să găsesc noi rețete low-carb, de savurat fără griji. Pentru că alimentația low carb presupune să renunțăm la zahăr, nu și la dulcele natural, nu-i așa?

Și ca de obicei, pentru că avem multe lucruri de făcut, caut să scurtez cât mai mult timpul petrecut în bucătărie. Inspirație pentru rețetă: All day I dream about food.

Așadar, iată cupcakes cu unt de arahide și ciocolată. Low-carb, rapid și delicios.

Ingrediente

  • unt de arahide cremos, o ceașcă
  • unt 85%, 1/4 ceașcă
  • unt de cacao, 1/2 ceașcă
  • eritritol, 1/3 ceașcă
  • esență de vanilie, o linguriță
  • ciocolată neagră, 100 g (eu am folosit Heidi dark extreme, 85%)

Mod de preparare

  1. Pregătește o tavă cu hârtii tip muffin. Vor ieși aproximativ 12-15 bucăți.
  2. Într-o cratiță la foc mic pune pe rând toate cele 3 tipuri de unt, începând cu cel de arahide. Amestecă încontinuu.
  3. Când s-au topit și s-a format un amestec uniform, adaugă eritritolul și esența de vanilie.
  4. Toarnă amestecul în hârtiile pentru muffin, cât să umpli cam jumătate din volumul lor.
  5. Pune-le la frigider pentru o oră sau la congelator pentru 10 minute.
  6. Scoate cupcakes-urile de la rece și toarnă ciocolata topită deasupra într-un strat subțire.
  7. Pune-le din nou la frigider pentru cel puțin 10 minute până se întărește ciocolata.

Informații nutriționale/1 cupcake

Servește-le reeeci. În zilele toride poți să le servești direct de la congelator, ca pe o înghețată gustoasă și low-carb. Deoarece sunt foarte sațioase, îți vor ajunge pentru mai multe zile. Poți să le păstrezi la rece până la o săptămână. Îți recomand să consumi una sau 2 pe zi, ca și desert.

Te poți răsfăța chiar și mai bine fără zahăr!

Save

Save

Save

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 4,20 din 5)
Se încarcă...

Adaugă un comentariu