Piure de conopidă

Trebuie să recunosc că nu eram deloc fană a conopidei. Astăzi însă mi-am făcut curaj și am gătit o variantă nouă de piure, inspirată de pe site-ul Retete LCHF. Este o alternativă excelentă la clasicul piure de cartofi, care nu este așa de prietenos cu silueta.

În plus, este o retetă ce se pretează excelent și la alimentația low carb, fiind foarte săracă în carbohidrați.

Ingrediente (2 porții)

  • o conopidă mică
  • 100 ml smântână pentru gătit (35% grăsime)
  • un cubuleț de unt (25 g)
  • sare și piper
  • puțin pătrunjel tocat mărunt sau alte ierburi presărate deasupra, după ce piure-ul este gata (opțional)

Mod de preparare

  1. Pune conopida tăiată bucăți la fiert, preferabil în aburi pentru aprox 20 de minute. La sfârșit testează cu furculița pentru a vedea dacă e fiartă suficient.
  2. Într-o altă tigaie pune untul la topit la foc mic. Când a început să se topească adaugă smântâna și lasă 1-2 minute pe foc, până s-a format un amestec omogen.
  3. Pasează conopida cu mixerul și adaugă treptat și amestecul format din unt și smântână.
  4. Pune sare și piper după gust și ierburile mărunțite presarate pe deasupra. Eu am folosit doar sare și piper de data asta.

Informații nutriționale pentru o porție

 

 

Am ales sa o combin cu carne de porc la grătar. Mi-a întrecut orice așteptări. Mă gândesc ca data viitoare să o combin cu carne de pui sau chiar de vită. Tu cu ce ai combina-o?

Save

Save

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Adaugă un comentariu