Cum să prepari un sandviș sănătos

Sunt convinsă că sunt momente când oricine ar savura un sandviș gustos. Mai ales atunci când suntem pe fugă, dar nu numai. Mie una, sandvișul îmi aduce aminte de gustul copilăriei.

Ei bine, întrebarea care apare este ce ar trebui să conțină un sandviș ca să fie nu numai gustos, dar și sănătos? Cu siguranța se poate! Să vedem cum reușim asta pas cu pas.

Pasul 1: Alege pâinea potrivită

-pâine din făină integrală 100% (preferabil), pâine din făină integrală în amestec cu fâină albă sau pâine integrală cu semințe

-încearcă să evită: pâinea albă

ps: poți să prăjești puțin pâinea, ca să fie mai crocantă.

Pasul 2: Alege o cremă de întins pe pâine

-unt sau cremă de brânză

-evită: brânza topită, margarina

Pasul 3: Adaugă legume -cât mai multe

-salată verde, roșii, castraveți, avocado, măsline (care sunt de fapt fructe 🙂 ), ceapă, ardei etc.

Pasul 4: Adaugă proteine

-bacon, piept de pui, somon, anșoa, brânză sau ou

-evită: salamurile, felii de brânză topită

Pasul 5: Savurează-ți sandviciul delicios 🙂

Inspirație, 2 din sandvișurile mele preferate:

  • sandviș din pâine integrală prăjită, unt, roșii și anșoa
  • sandviș din pâine integrală, cremă de brânză, salată verde și somon

Asocieri opționale:

Pentru a transforma sandvișul tău într-un mic dejun sau prânz sațios și hrănitor, poți să îi asociezi una din următoarele:

  • un iaurt 3,5%
  • iaurt de băut, integral
  • chefir 3,5% ,
  • sana,
  • un pahar de lapte de migdale
  • sau doar o cafea.

Sursă foto: Pixabay

Save

Save

Save

Save

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (1 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Adaugă un comentariu