Street Food Festival pentru a doua oară la Oradea

Scris de : | 0 Comentarii | La : May 20, 2017 | Categorie : Cugetări

Aveți și voi o mâncare preferată, care vă lasă gura apă doar când vă amintiți de ea? Sau un loc în care știți că se gătește atât de bine că deja simțiți gustul preparatelor? Ei bine, așa sunt eu când aud de Street Food Festival.

Anul trecut, când a debutat acest fenomen, au venit și la Oradea pentru prima dată. Bineînțeles, am fost curioasă să văd despre ce este vorba, ca de fiecare dată când vine vorba despre mâncare 🙂 . Cu ce asociez eu acest festival de atunci? Cu carne delicioasa, vin roșu, deserturi yummy și o atmosferă superbă.  Poate pozele lor sunt de vină, sau ce am gustat eu atunci, dar eu întotdeauna asociez festivalul acesta cu preparate din carne pline de savoare. Devine puțin amuzant dacă mă gândesc la tentativa mea nereușită (din fericire) într-ale veganismului, cu câțiva ani în urmă. O să vă povestesc cu altă ocazie și despre experiența aceea și de ce spun acum “din fericire”.
Ei bine, weekendul acesta au ajuns din nou la Oradea. Lucky me, pentru că aveam deja în plan să îmi petrec sfârșitul de săptămână în frumosul meu oraș natal. Apropo de asta, nu știu ce părere aveți voi, însă mie mi se pare că Oradea arată mai bine decât oricând.

Referitor la festival, ce a ieșit anul acesta, pentru mine a fost peste așteptări. Atmosfera era una minunată. Mâncare delicioasă și muulte variante la dispoziție, concerte, muzica bună, atmosferă super și parcă mai mult confort decât anul trecut. Acum puteai să savurezi mai comod un pahar de vin dacă nu erai cu mașina. După părerea mea, sunt câteva îmbunătățiri vizibile față de anul trecut. Nu că atunci nu mi-ar fi plăcut.

Prețurile mi s-au părut corecte, mai ales la cât de bună e mâncarea. Pentru un burger simplu (super-sized după părerea mea) plăteai în jur de 20 de lei, iar împreună cu cartofi costa 25-27 de lei. Pentru pizza plăteai între 18 și 23 de lei. Ce era mai interesant, era locul unde se afla cuptorul pentru pizza și anume, direct în camionetă.

Eu am savurat un burger din carne de vită de la Elemozsia, făcut așa cum trebuie. Pofta a fost și mai mare când m-am așezat direct pe iarbă ca să îl mănânc, lângă mini-măsuța. Și vă spun sincer, cu toate că era foarte bun și m-am străduit, abia am reușit să îl mănânc pe tot.

Apropo și de vin, aseară am savurat și un pahar de vin roșu de la Rewine și cu ocazia acesta le mulțumesc. A fost my kind of wine.

Pentru seara asta mă gândesc la un chilli con carne, de la care m-am abținut cu greu aseară.

Voi, cei care sunteți din Oradea ați fost la Street Food Festival? Ce ați păpat bun?

Iar cei care sunteți din alte orașe, mai aveți de asteptat doar puțin. Se pare că au planuri mari pentru perioada următoare și vor ajunge în mai multe locuri din țară. Eu una astept și momentul când vor ajunge din nou la Cluj, 6-9 iulie 2017.

Vă recomand să mergeți și să vă bucurați de mâncare delicioasă, un mic desert și de atmosfera festivalului. Nu uitati de un pahar de vin 🙂 .

La final, vă las și o poză cu festivalul văzut de sus, din Turnul Primăriei.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.