Muffins cu făină de orez și melasă

Pentru că am avut un eveniment special azi, m-am gândit la ce aș putea să prepar gustos și sănătos. Într-un final m-am decis pentru muffins, pentru că nu mai gustasem de ceva vreme. Puțin dulci și foarte hrănitoare, sunt o combinație bună între un desert și o gustare.

Am ales să folosesc melasa ca și îndulcitor natural.  Iar ca să îmbogățesc compoziția nutrițională a făinii albe de grâu am adăugat făină integrală de grâu și de orez.

Melasa:

-sursă de calciu și magneziu

-conținut scăzut de calorii

 

Făina de orez:

-sursă de fibre

-nu conține gluten

 

Rezultatul? Delicios! Dar nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, convinge-te singur :).

Ingredientele folosite:

-amestec (părți egale) între faină integrală de orez, integrală de grâu și albă de grâu, 600 gr

-lapte, 200 ml

-unt, 150 g, topit

-4 ouă

-melasă, 3-4 linguri

-urdă, 250 g

-praf de copt, un plic

-fructe proaspete sau congelate, 150 g

 

Mod de preparare:
  1. Amestecă cele 3 tipuri de făină într-un bol, împreună cu praful de copt. În alt bol amestecă celelalte ingrediente, în afară de fructe.
  2. Toarnă puțin câte puțin din ingredientele lichide peste făină și amestecă încet.
  3. Pune aluatul obținut la copt în forme de muffins. Pentru fiecare muffins, toarnă aluatul în 2 reprize. Întâi umple forma de copt de jumătate, adaugă puține fructe și pe urmă toarnă din nou aluat.
  4. Lasă-le la copt la 170 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Îți doresc poftă bună!

 

Save

Save

Save

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (6 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Adaugă un comentariu